Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

Zorgeloos naar de zomerfestivals

vrijdag 22 juni 2018

Terug naar overzicht

Zomer: dat betekent zon, zee, strand én festivals. En in the spirit van Mobiele Maandag kan je ook tijdens het festivalseizoen je beste beentje voorzetten. Met de trein, tram of bus naar de grootste podia van Vlaanderen is kinderspel én brengt tal van voordelen met zich mee. Weg met file- en parkeerstress en “hallo pintjes” op de festivalweide … Deze 4 festivals kan je zonder zorgen met trein en bus bereiken.

1. Rock Werchter:

We starten de zomer met een klassieker van formaat. Rock Werchter, gekend pop-en rockfestival, ontving vorig jaar meer dan 300 000 bezoekers en is een meermaals bekroonde, internationale topper.

Wanneer?

Van 5 juli t.e.m. 8 juli 2018.

Hoe geraak ik er?

Rock Werchter vindt plaats aan de Haachtsesteenweg in de gemeente Werchter. Je festivalticket geeft je recht op een gratis e-treinbiljet van én naar Rock Werchter. Via de stations van Leuven en Aarschot kan je gemakkelijk de bus nemen naar het festivaldomein. De Lijn legt namelijk extra ritten in. Lijn 1, die vertrekt aan het station van Leuven, en lijn 2, die vertrekt aan het station van Aarschot, brengen je waar je moet zijn. En als je jouw festivalticket kunt voorleggen, is het vervoer gratis.

Natuurlijk kan je ook met de fiets of te voet komen, of gebruik maken van een Kiss & Ride. Voor meer informatie kan je op deze pagina terecht.


2. TW Classic

TW Classic is een festival naar een klassiek en beproefd recept: één podium met een selecte groep artiesten. Met namen als Editors, Deus en The National is het ook dit jaar weer een goedgevulde affiche.

Wanneer?

Op 14 juli 2018.

Hoe geraak ik er?

Ook nu kan je weer vertrouwen op de combinatie van trein en bus om op het festivaldomein in Werchter te geraken. Het treinbiljet TW Classic kost 19€ heen en terug, ongeacht je reisafstand. Met dit ticket kan je, eenmaal aangekomen in het station van Leuven, verder reizen met de bus. Neem je alleen de bus? Dan kost een ticket 7 € en deze is geldig voor de heen- en terugrit.

Meer informatie kan je op deze link lezen.

3. Tomorrowland

Tomorrowland is een van de beste dancefestivals ter wereld, en heerlijk dichtbij in Boom. Op 16 podia treden artiesten van over de hele wereld op: van Charlotte de Witte tot Alan Walker en van Dimitri Vegas & Like Mike tot David Guetta.

Wanneer?

Van 20 t.e.m. 22 juli en van 27 t.e.m. 29 juli 2018.

Hoe geraak ik er?

Tomorrowland ligt op het recreatiedomein De Schorre in Boom. En je kan het bereiken via Kiss & Ride of met de fiets, taxi of shuttlebussen. Deze laatsten rijden vanuit steden als Leuven, Brussel, Genk of Sint-Niklaas.

Met de trein reis je tot het station van Boom en het E-treinbiljet Tomorrowland kost slechts 11€. Daar kan je de gratis pendelbus nemen naar Tomorrowland of Dreamville. Kom je met De Lijn? Dan neem je best lijn 500 Antwerpen – Boom – Rumst – Mechelen. Je stapt uit aan de halte Boom– Kerkhofstraat (op 600 meter van de festivalingang) en that’s it. 

4. Pukkelpop

We sluiten de zomer af met Pukkelpop, waar zo’n 200 bands elkaar afwisselen op verschillende podia. Stevige rockacts, pure pop, intense house of scherpe metal… Op dit Kiewitse festival kan het allemaal.

Wanneer?

Van 16 aug t.e.m. 19 augustus 2018.

Hoe geraak ik er?

De beste manier om naar Pukkelpop te komen is met het openbaar vervoer of met de fiets. Sportievelingen kunnen hun stalen ros kwijt op de gratis fietsenparking. Als je met de trein komt kan je afstappen aan het station van Kiewit en wandelen naar het festivaldomein. Je kan ook afstappen aan het station van Hasselt en de bus nemen. De Lijn voorziet een snelle, doorlopende busdienst. Al je vervoer is gratis als je jouw festivalticket bijhebt.

Meer vragen? Die worden hier beantwoord.

Deel of tweet dit bericht op

Gerelateerde berichten

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.