Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

Zonder filestress voor de klas

dinsdag 29 mei 2018

Terug naar overzicht

Het Koninklijk Atheneum uit Beveren is één van de twaalf geselecteerde kandidaten voor het project 'De testkaravaan' van de provincie Oost-Vlaanderen. De Testkaravaan biedt gratis alternatieve vervoermiddelen aan, die personeelsleden van bedrijven of instellingen drie weken kunnen uittesten. ‘Het aanbod bestaat uit 42 elektrische fietsen, acht speed pedelecs (een elektrische fiets die snelheden haalt tot 45 km/uur), vijf plooifietsen, drie fietskarren en drie elektrische bakfietsen. Daarnaast bieden we coupons aan om gebruik te maken van het aanbod van De Lijn of NMBS, Trapido, Max Mobiel, Blue Bike,...’, zegt gedeputeerde Peter Hertog. De provincie zorgt ook voor de verzekering en pechverhelping voor de fietsen.

Het KA stelde zich kandidaat omdat de school te kampen heeft met een mobiliteitsprobleem. ‘Dan gaat het vooral om parkeergelegenheid’, zegt directrice Kathleen Thomassen. ‘We hebben 53 parkeerplaatsen voor 150 personeelsleden. Recent is de blauwe zone in de omgeving nog uitgebreid. Het is dus zoeken naar een plaatsje. Sommige leerkrachten komen al om half acht naar school om toch maar een parkeerplaats te hebben. We hopen dan ook dat met dit project wat meer personeelsleden de wagen zullen thuislaten.’

Twee uur file

Peter Dillen, leerkracht Nederlands, zal drie weken één van de speed pedelecs mogen uittesten. ‘Ik ben benieuwd naar het resultaat’, zegt Peter. ‘Ik woon in Deurne en moet dus elke dag door de Kennedytunnel. Vooral de terugweg, als ik stop om half vijf, gaat tergend traag. Ik doe er soms anderhalf tot twee uur over door de ellenlange files aan de tunnel en op de ring. Met een gewone fiets ben ik hier op een uur en een kwartier, maar met zo'n speed pedelec moet dat op een half uur mogelijk zijn. Ik heb al een paar keer gedacht aan de aankoop van een elektrische fiets, maar het blijft een investering. Zo'n speed pedelec kost al snel 3.000 euro. Daarom ben ik enorm blij dat we met dit project zo'n alternatieven eens kunnen uitproberen’.

Testkaravan

Deel of tweet dit bericht op

Gerelateerde berichten

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.