Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

Zomercampagne Kusttram opnieuw van start op 1 juli

dinsdag 5 juni 2018

Terug naar overzicht

Op 1 juli wordt het startschot gegeven voor de 31e Kusttramactie. Ook dit jaar zet De Lijn alles op alles om de Kusttramreizigers een aangename en zorgeloze zomer te bieden.

Vlot en ontspannen reizen langs de kust

Al 132 jaar lang is de Kusttram de ruggengraat van het openbaar vervoer langsheen onze Vlaamse kust. Dankzij de Kusttram hoef je geen last te hebben van file- en parkeerproblemen en kan je je vlot en ontspannen verplaatsen naar tal van leuke plaatsen aan de kust ... Met 68 haltes tussen Knokke en De Panne is er altijd wel eentje in de buurt en je hoeft ook niet lang te wachten op een Kusttram. Overdag rijdt er elke 10 minuten een Kusttram tussen De Panne en Knokke en op het traject tussen Oostende en Westende zelfs elke 5 minuten. ’s Avonds rijdt de Kusttram nog tot 1.30 uur zodat je kan genieten van een lange zomeravond.

Vervoerbewijzen op maat

Om voor elk wat wils te bieden, heeft De Lijn een attractieve waaier aan vervoerbewijzen. De dagpassen en meerdagenpassen zijn elke zomer opnieuw toppers en ook de voordelige combiljetten, de KusttramPlus, waarbij zowel een toegangsticket tot een attractie als het vervoer met de Kusttram inbegrepen is, vallen in de smaak. Nieuw dit jaar zijn de KusttramPlus voor de Magritte Experience in Knokke en voor het gerenoveerde Zeilschip Mercator in Oostende. Daarnaast zijn in de Lijnwinkels aan de kust ook combibiljetten verkrijgbaar voor Plopsaland en Plopsaqua in De Panne, Sunparks Aquafun in Oostduinkerke en De Haan, voor de Zandsculpturen, 3 D World, Magic & Fun en Oostende Koerse in Oostende, voor Sea Life en Storms Expo in Blankenberge en voor Het Zwin Natuurpark in Knokke. In de Lijnwinkels aan de kust kan je ook een gratis Kustpas bekomen waarmee je je voordeel kan doen bij meer dan 40 Kustattracties.

Geniet van de kust, maar weest je wel van de tram bewust

Niet alle weggebruikers aan de kust zijn vertrouwd met een tram in het straatbeeld. De Lijn pakt dan ook elk jaar uit met een veiligheidscampagne om je onder meer attent te maken op de lange remafstand van de Kusttram en op het feit dat dit spoorvoertuig altijd voorrang heeft. Dit jaar rust deze taak opnieuw op de schouders van de sympathieke Onni, het gele figuurtje dat toont wat je net niet moet doen.

Kusttram 3

Deel of tweet dit bericht op

Gerelateerde berichten

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.