Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

Week van de Mobiliteit #goedopweg

Gepland op 16/09/2018

Terug naar overzicht

Van 16 tot 22 september beweegt er heel wat in Vlaanderen. Dan is het weer de ‘Week van de Mobiliteit’, hét festival van de duurzame mobiliteit. Meer dan 1.200 acties en initiatieven zetten je #goedopweg, laten je stilstaan bij je dagelijkse verplaatsingen naar werk, school of in je vrije tijd. Deze week is hét moment om gewoontes te doorbreken en de voordelen te ervaren. Op het programma staan tal van acties. Denk maar aan de Strapdag, Cycle Chic, de Autodeelsalons, Autovrije Zondag, LaMA, de Delende Buurten of Car Free Day.


Gezocht! #goedopweg-helden

Wie zet jou goed op weg? Een collega die een carpoolsysteem op poten heeft gezet? Een juf die elke ochtend het hek voor de schoolstraat klaar zet? Een papa die de kinderen van de buurt naar school begeleidt met de fiets? Je werkgever die voor een fietsontbijt zorgt? Of een enthousiaste buschauffeur of treinconducteur die de rit net dat ietsje aangenamer maakt? Nomineer hen. Tijdens de Week van de Mobiliteit worden deze helden in de bloemetjes gezet. 
  

Organiseer zelf een actie

Organiseer ook een actie en geef zo dat duwtje in de rug om je buurt, vereniging, organisatie of  bedrijf stil te laten staan bij ons mobiliteitsgedrag. Een speelstraat, een ontbijt voor je fietsende collega’s, een wandeling langs de trage wegen in jouw gemeente, een parking voor 1 dag omtoveren in een buurtpleintje,…Het kan allemaal. Laat je inspireren en registreer jouw mobiliteitsactie.

 


 

Meer info weekvandemobiliteit.be

Deel of tweet dit bericht op

Gerelateerde berichten

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.