Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

Met de tram naar de werf. Knap werk!

woensdag 2 mei 2018

Terug naar overzicht

De arbeiders van bouwbedrijf Denys moeten van hun werkgever met het openbaar vervoer naar hun werk in de Antwerpse binnenstad. Zo wil Denys de overlast voor de buurtbewoners beperken. “Eerst was er kritiek, maar eigenlijk is dit een goed initiatief.”

De historische Handelsbeurs wordt gerestaureerd. Dagelijks zijn er zo’n 150 arbeiders aan de slag. En die moeten nu al een half jaar allemaal met de tram naar hun werk. Hun auto’s en busjes laten ze achter op de park and ride op Linkeroever.

Het bedrijf maakt de keuze voor het openbaar vervoer om een aantal problemen voor zowel arbeiders als omwonenden van de werf aan te pakken. Volgens arbeider Dajo De Kuyper leidt de maatregel tot tijdwinst. “Het duurt niet langer voor we op ons werk zijn. Als er veel file is, gaat het vaak sneller met de tram dan met de auto. Toen we nog met onze bestelwagens naar de werf reden, werden we vaak gevraagd door omwonenden om ons voertuig te verplaatsen omdat we in de weg stonden. Dat verplaatsen en een nieuwe parkeerplek vinden, kosten een hoop tijd. Dat zijn zaken waar we nu geen last meer van hebben. Het enige nadeel is dat we ons materiaal niet in de busjes kunnen laten liggen. Maar bij langdurige werven, zoals de Handelsbeurs, is dat geen probleem.”

Bekijk ook de reportage op ATV

Bouwbedrijf Denys

Deel of tweet dit bericht op

Gerelateerde berichten

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.