Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

Guy Weyns

Directeur Marketing en Verkoop

Terug naar overzicht

Maandag is de 1 januari van de werkweek. Hét moment om een goed voornemen in actie om te zetten.

Mobiele Maandag, dat is een oproep aan heel Vlaanderen om voortaan elke maandag na te denken of de auto wel de beste manier is om naar het werk, de school of die afspraak te gaan. Misschien geraak je er wel met minder stress als je een stukje wandelt en dan de trein neemt, of als je je auto aan een P+R achterlaat en dan op de tram stapt. Die ommekeer is nodig. Het fileleed is enorm. Onze luchtkwaliteit is nog slechter dan we dachten. Allemaal omdat we zo vaak zonder na te denken alleen in onze auto stappen, gewoon omdat die auto voor de deur staat.

Dus nee, deze campagne draait in eerste instantie niet om meer ticketjes van De Lijn verkopen. Dit gaat over beweging brengen in de stilstand, op welke manier dan ook. De Lijn is niet de concurrent van de trein, fiets of deelwagen hé. Samen zijn we een alternatief voor de wagen.

Waarom Mobiele Maandag en niet dinsdag of donderdag? Maandag is de 1 januari van de werkweek. Hét moment om een goed voornemen in actie om te zetten. Maar verder is maandag enkel een symbolische dag hoor. Als mensen op woensdag of in het weekend nadenken over hoe ze best van a naar b geraken, omdat het hen dan beter past, ben ik een content mens. Op termijn hoop ik dat het alle dagen mobiele maandag is.

Guy Weyns is directeur Marketing & Verkoop bij De Lijn. Zijn Mobiele Maandag? Hij fietst naar het werk.  

Deel of tweet dit bericht op

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.