Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

Fiets met me mee naar de regenboog

maandag 11 juni 2018

Terug naar overzicht

Het station van Duffel werd de afgelopen tien jaar heringericht als mobiliteitsknooppunt, met veel aandacht voor de fiets. Niet enkel het station zelf, maar ook de omringende straten werden fietsvriendelijker ingericht. Zo voorzag de gemeente bloemenweides en bomen naast de toeleidende fietsostrade en een aanliggende straat werd als een fietsstraat ingericht. Dat moet nog meer mensen verleiden om al fietsend naar de stationsomgeving te komen.

Fietsers kunnen nu ook dichter bij het station parkeren. Vroeger waren het de auto’s die het dichtst bij één van de drie stationsingangen stonden. Maar de autoparking werd verplaatst en bij elke ingang werd een fietsenstalling geplaatst, in totaal goed voor 450 plaatsen. De fietsenstallingen worden verlicht met LED-verlichting en hebben camerabewaking. Bovendien zijn er ook plaatsen voorzien voor bakfietsen, elektrische fietsen of fietskarren. Om het geheel aantrekkelijk te houden, werden de fietsenstalling overkapt met golvende, gekleurde panelen die zorgen voor regenbooglicht. Bijkomend plaatste de gemeente ook nog een openbare fietspomp.

Het is duidelijk dat fietsers de aanpassingen appreciëren. Dat blijkt ook uit de cijfers. Op de nieuwe fietsstraat worden dagelijks gemiddeld 1000 fietsers geteld. Daar bovenop is de stationsomgeving opnieuw een levendige plaats met functies en beleving. Het troosteloze decor van 10 jaar geleden is helemaal verdwenen.

De herinrichting van de stationsomgeving was een gezamenlijk project van de NMBS-holding, Infrabel en de gemeente Duffel en had een kostprijs van 3,7 miljoen euro, exclusief BTW. Ook de provincie Antwerpen werd betrokken bij het project voor het aanleggen van de fietsostrade vanaf de fietsstraat. Die kruist na de fietsstraat via drie fietsersbruggen, de Nete en twee drukke verkeerswegen.

Duffel Regenboog

Deel of tweet dit bericht op

Gerelateerde berichten

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.