Hofm 20180086 De Longboarder01 Compressed

10 apps om je regio mee te verkennen

woensdag 18 juli 2018

Terug naar overzicht

Wandelen en fietsen zijn een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Ook zijn ze de ideale manier om je regio op een nieuwe manier te leren kennen. Voor elke provincie is er wel wat wilds en met deze 10 apps kan je vrolijk op stap.

1. West-Vlaanderen

  • Achter het front van 14-18

Met deze app kan je leren hoe het was om te “leven en overleven” tijdens de Duitse bezetting. De app bevat uniek fotomateriaal, historische informatie, persoonlijke getuigenissen en leuke weetjes. (AdroidiOS)

  • West Vlinderen

Op basis van je gps-locatie stelt deze app je verschillende wandel– of fietsroutes voor. Je volgt steeds knooppuntnummers en via je gsm krijg je extra uitleg over de verschillende locaties. Bevalt de route je niet? Even schudden met je toestel en de app stelt alweer een nieuwe voor! (Android – iOS)

2. Oost-Vlaanderen

  • Wij zijn zot van Aalst

Ga op stap met de Aalsterse ‘Voil jeanetten’ dankzij deze interactieve wandelapp. Je leert meer over het Aalsterse verleden door allerlei mini-games, interactieve quizzen en de augmented reality functie. (iOS)

  • Ontdek het Waasland

Met wel meer dan 100 wandel- en fietsroutes kan je het Waasland probleemloos verkennen. Je kan in de app kiezen tussen 8 rubrieken, zo ben je zeker dat de tocht op jouw voorkeuren afgestemd is. Streekproducten leren kennen of uit met de kids? Keuze genoeg! (AndroidiOS)

3. Antwerpen

  • Fashion in Antwerp

Antwerpen en mode: die twee gaan hand in hand. Leer meer over de Academie dankzij uniek video- en fotomateriaal. Je kan kiezen tussen 5 routes, die samen goed zijn voor wel 64 unieke locaties. (AndroidiOS)

  • This is Antwerp

Mode, kunst, muziek en life style: dat zijn de 4 thema’s die aan bod komen in de This is Antwerp app. Je ontdekt hotspots en krijgt er nog praktische informatie bovenop: openingsuren, adressen … (AndroidiOS)

4. Vlaams-Brabant

  • Gordelfestival

Alle bezienswaardigheden van de Groene Gordel én een overzicht van tientallen logeerplaatsen: dat is wat deze app te bieden heeft. Niet alleen is Gordelfestival geschikt voor fietsers en wandelaars, ook ruiters kunnen hun hart hier ophalen. (iOS)

  • Leuven Walk

Dankzij gids Axel leer je Leuven grondig kennen. Interactieve uitdagingen, foto’s en video’s zorgen ervoor dat je ervaring des te leuker wordt. (Android  – iOS)

5. Limburg

  • Limburg Fietsparadijs

Al die fietsroutes, leuk en wel, maar hoe weet je of de rit jou wel zal bevallen? Daar heeft de app van Limburg Fietsparadijs antwoord op. Je kiest eerst een foto en op basis daarvan leidt de app je naar de locatie. Ook werkt deze app op basis van fietsknooppunten. (Android – iOS)

  • Lommel

Wandel- en fietstochten worden een pak leuker door de Lommel App. Dankzij de activiteitenkalender weet je wat er allemaal te doen valt en de interactieve kaarten leiden je naar de gezelligste plaatsen. Ook zijn er in Lommel verschillende QR-codes te vinden die je met de app kan lezen. Zo leer je bij over het verleden en de toekomst. (Android  – iOS)

Op zoek naar nog meer apps om je buurt mee te verkennen? Dan kan je hier vinden wat je zoekt.

Deel of tweet dit bericht op

Gerelateerde berichten

Maak een Mobiele Maandag profiel aan

Dan krijg je van ons de komende weken de beste tips, de liefste aanmoedigingen en ontdek je meteen ook je mobiele mogelijkheden. Je hebt een wachtwoord nodig om de komende weken in te loggen op je persoonlijke dashboard. Hier vind je altijd jouw score, jouw behaalde badges, jouw tips op maat, …

Welke verplaatsing maak je het vaakst?

Hoe verplaats je je dan meestal?

Duid hier het vervoermiddel aan dat je dan meestal gebruikt.

Welke andere vervoermiddelen gebruik je nog minstens 1 keer per week?

Duid gerust meerdere vervoermiddelen aan, als je in jouw traject meestal meerdere vervoermiddelen combineert.

Even geduld aub

Je ingave wordt gevalideerd en verwerkt.

Even geduld aub

Je e-mail wordt verwerkt en verzonden.

Mail voor nieuw wachtwoord verzonden

We stuurden je zonet een e-mail over hoe je een nieuw paswoord kan aanmaken.

Daag een vriend uit

Even geduld, je uitdaging is onderweg

Uitdaging verzonden

Er werd een mail verzonden naar je vriend of vriendin. Op je persoonlijke dashboard kan je altijd opvolgen hoe hij of zij het doet.

Daag iemand anders uit

Event aanmaken

Even geduld aub

Jouw event wordt aangemaakt.

Event toegevoegd

Bedankt om jouw event toe te voegen op Mobiele Maandag. Even geduld, het kan even duren voor je event ook echt op mobielemaandag.be staat.